background image

Our Top Priority - Our Guests & Staff: COVID-19 information

Duiken en snorkelen op Curaçao

De onderwaterwereld van Curaçao is altijd het best bewaarde geheim van de Caraïben genoemd en te weinig mensen weten over de schatten die net onder de oppervlakte liggen.

Volgens Jeremiah Peek, de General Manager van Ocean Encounters; “Ons Nederlands Caribische eiland Curaçao is de “verborgen parel van het Caribisch gebied ”. Je vindt daar met duiken en snorkelen een prachtige verscheidenheid op een divers en gezond rifsysteem dat het eiland omringt. Over het algemeen is er kalm water en geweldig zicht en zul je een ongelooflijke biodiversiteit en een overvloed aan koraalformaties tegenkomen. Hierdoor is het een ideale omgeving voor zowel snorkelaars als duikers het hele jaar door, omdat Curaçao buiten de orkaangordel ligt. "

Maar, deze factoren alleen kunnen ook worden ervaren op andere duik- en vakantiebestemmingen van wereldklasse. Wat maakt Curaçao zo anders en waarom zou je besluiten om je gezin, je buddies of je duikgroep mee te nemen naar LionsDive Beach Resort en hier op Curaçao met Ocean Encounters te duiken?

environmentally sustainable

photo courtesy of Ocean Encounters, taken by Turtle and Ray Productions HD

Jeremia zegt het het beste; “LionsDive Beach Resort Curaçao en Ocean Encounters onderscheiden ons uitzonderlijke resort duidelijk van andere accommodaties en bestemmingen van wereldklasse door niet alleen te focussen op de blauwe factoren, maar ook op de rijkdom aan de bovenzijde van ons eiland. Om de essentie van Curaçao te ervaren door middel van de cultuur, taal, muziek, geschiedenis en initiatieven voor duurzaam toerisme."

Deze factoren, die worden onderstreept in het LionsDive Beach Resort "Groene Missie" en de Ocean Encounters #OEPledge, bevestigen opnieuw dat ze zich inzetten voor de gemeenschap, om niet alleen ecologisch duurzaam te zijn, maar ook economisch en sociaal verantwoord.

Een ander feit is dat Curaçao enkele van de beste duikplekken in het Caribisch gebied heeft, waar bloeiende koraalriffen zowel duikers als snorkelaars kleurrijke en adembenemende ervaringen bieden.


REISTIP: Ocean Encounters is het belangrijkste 5-sterren duik- en snorkelbedrijf van het LionsDive Beach Resort dat is goedgekeurd door de Curaçao Tourist Board. Bij Ocean Encounters zijn zowel Scuba School International (SSI) als PADI-cursussen beschikbaar voor alle niveaus; van beginner tot duikprofessional.

Of je nu kiest voor een van Ocean Encounters op een, regelmatig geplande, dagelijkse bootduik met 2 tanks, een familie snorkeltrip of een van de speciale duiktrips, de onderwaterwereld is altijd compleet anders en uniek. Deze waterwonderlanden die beschikbaar zijn om te ontdekken, zijn werkelijk ongerept en grotendeels nog onontgonnen. Tijdens deze tochten zie je steile wanden uitgebreid bedekt met gezonde koraal- en sponzekolonies, terwijl de ondiepe plateaus worden overspoeld door prachtige voorbeelden van Elkhorn-, Staghorn- en Pillar-koraalgemeenschappen.

Dive Spot East Point

photo courtesy of Ocean Encounters, taken by Turtle and Ray Productions HD


Laten we nu eens kijken naar de LionsDive Top 10 duik- en snorkelkeuzes

1. Klein Curacao en Eastpoint Special Trip: Deze 2-tank speciale duiktrip, inclusief lunch, zal ongetwijfeld het hoogtepunt van je vakantie zijn. Tijdens deze speciale reis heb je de mogelijkheid om naar Eastpoint te duiken, dat misschien wel een van de beste riffen van het Caribisch gebied is, en vervolgens over te steken naar Klein Curaçao, een verlaten eiland, waar het turquoise water, de witte zandstranden, scheepswrakken en de verlaten vuurtoren de perfecte achtergrond creëren voor dit Caribische paradijs.

2. Mushroom Forest Special Trip: Beoordeeld als een van de ‘Caribbean Best Dives’ door Sport Diver Magazine, deze speciale dagtrip met 2 tanks, inclusief lunch, naar de westelijke kant van Curaçao laat je verlangen naar meer. Op deze site ervaar je enkele van de meest majestueuze ster- en hersenkoralen die opstijgen om paddenstoelvormige koepels vol onderwaterleven te vormen. Na de duik bezoek je de nabijgelegen Blue Room, een beroemde en essentiële Curaçaose ervaring.

3. The Stella Maris: Dit is het huisrif van LionsDive Beach Resort en Ocean Encounters Diving dat ideaal gelegen is in het Curaçao National Marine Park. Vanwege de buitengewone gezondheid van dit prachtige rif aan de rand, is deze site de perfecte plek op Curaçao voor een ontspannen kantduik of een heerlijke snorkelervaring. Daarnaast raden we aan om Coral Restoration Curaçao te bezoeken om meer te weten te komen over de koraalkwekerijen op deze locatie die worden gebruikt om het ondiepe waterrifsysteem buiten de golfbrekers te herbouwen. Coral Restoration Curaçao, een initiatief van Ocean Encounters dat wordt ondersteund door LionsDive Beach Resort, is een prachtige investering in duurzaam toerisme dat de gemeenschap onderwijst en tegelijkertijd de natuurlijke ecosystemen van Curaçao beschermt en in stand houdt.

Shipwreck Superior Producer

photo courtesy of Ocean Encounters, taken by Turtle and Ray Productions HD

4. The Superior Producer: The Superior Producer is een van de populairste duikplekken van Curaçao en een van de beste wrakken van de Caraïben. Duik in de geschiedenis van dit iconische Curaçaose scheepswrak om te ontdekken hoe het aan zijn vroegtijdige einde kwam.

Shipwreck Tugboat

photo courtesy of Ocean Encounters, taken by Turtle and Ray Productions HD

5. The Tugboat: Dit beroemde Curaçaose sleepbootwrak ligt naast de Directors Bay op slechts 5 meter (15ft) water onder de steile klif die leidt naar het beruchte Quarantine House. Opzettelijk vernield op slechts een paar meter voor de kust van Tugboat Beach, in Caracasbaai, is deze site absoluut perfect voor zowel duikers als snorkelaars.

6. Eastpoint: Gelegen op het meest oostelijke puntje van Curaçao's National Marine Park, is dit een MUST DUIK!! Deze site is alleen bereikbaar per boot en is grotendeels een van de meest ongerepte en smetteloze rifsystemen op Curaçao, zo niet het hele Caribisch gebied.

7. Director’s Bay: dit historische monument is perfect geschikt voor duikers, snorkelaars en strandgangers die willen ontspannen. Deze site bevat een oud rottend schrikdraadhek (of wat de lokale bevolking zegt, een haaienomheining) die nu is bedekt met vele prachtige koralen en sponzen. Bovendien is deze site een perfect voorbeeld van duurzaam toerisme op het werk door de regelmatige aanplant van ondiep water koralen door Coral Restoration Curaçao.

8. Saba Tugboat: Nog een duik- en snorkellocatie waar je een prachtige ondiepe watersleepboot vindt die in ongeveer 5 meter diep is gezonken.

9. Shipwreck Point: dit is als duiken in een aquarium! Vreemd genoeg is dit ongelooflijke randrif het huisrif van het Curaçao Sea Aquarium dat naast LionsDive Beach Resort ligt, en het is een van de gezondste riffen van Curaçao.

Turtle swimming towards the divers

photo courtesy of Ocean Encounters, taken by Turtle and Ray Productions HD

10. Barracuda Point: Deze speciale duikplek, plaatselijk bekend als Punt’i Piku, is bijna volledig verzadigd in dichte harde en zachte koraalformaties en een favoriete locatie om zeeschildpadden te spotten.

11. Smokey’s and Kathy’s Paradise: op deze duikplekken kun je letterlijk tussen deze twee spectaculaire locaties vliegen en getuige zijn van ongelooflijke koraalformaties en een 360 graden caleidoscoop van levendige kleuren en een overvloed aan leven!

Alle fotografie met dank aan Ocean Encounters, gemaakt door Turtle en Ray Productions HD.