background image

Our Top Priority - Our Guests & Staff: COVID-19 information

Duikschool Ocean Encounters

Ocean Encounters, de on-site duik- en snorkeloperator bij LionsDive Beach Resort, is een gerenommeerd SSI- en PADI-duikcentrum. Het is gelegen aan de jachthaven van ons resort, met een prachtig huisrif op slechts een steenworp afstand van het aangrenzende strand van Hemingway Beach Bar and Restaurant. Het duikcentrum biedt een gevarieerde selectie van verschillende trips, tours en een verscheidenheid aan educatieve cursussen, waardoor dit jouw "One Stop Shop" is voor snorkelen en duiken op Curaçao.

Je vindt op Curaçao een prachtig assortiment aan duik- en snorkelplaatsen vanwege het gevarieerde en gezonde rifsysteem dat het eiland omringt. Er is vrijwel altijd kalm water en geweldige zichtbaarheid, waardoor je een ongelooflijke biodiversiteit en een overvloed aan koraalformaties kan tegenkomen. Kortom, het is het hele jaar door een ideale omgeving voor snorkelaars en duikers.

Ocean Encounters heeft dagelijks snorkel- en duiktrips naar locaties van wereldklasse langs de zuidoostkust van Curaçao, die erkend zijn als de best bewaarde koraalriffen in het hele Caribisch gebied.

Leer duiken

Wil je de diepten van de onderwaterwereld verkennen? Dan moet je je inschrijven voor een introductieduik of de volgende stap zetten en een Open Water duik-duikbrevet behalen door ofwel de PADI- of SSI Open Water-cursuscursus te volgen.

Geen zin in een certificeringscursus? Dan moet je in ieder geval met de dolfijnen duiken in een beschermde natuurlijke lagune, waar geen certificering vereist is.

Bent u al een gecertificeerde duiker, dan zijn er meer diepgaande cursussen beschikbaar, zoals: Advanced Open Water, Rescue. Zelfs professionele cursussen, zoals Divemaster, zijn beschikbaar. Of misschien ben je gewoon op zoek naar meer avontuurlijke specialiteiten, zoals nitrox, diep duiken, bootduiken en stromingsduiken. Wat jouw certificering ook mag zijn, Ocean Encounters is de "One Stop Shop" om jouw duikopleiding te beginnen of voort te zetten met een professioneel team van duikinstructeurs.

360° Virtual Tour
360° Virtual Tour

Openingstijden

dagelijks08:00 - 17:00

Contact

Duiktrips

Of je nu kiest voor een van Ocean Encounters op een regelmatig geplande, dagelijkse bootduik met 2 tanks, een familie snorkeltrip of een van de speciale duiktrips, de onderwaterwereld is compleet anders en uniek. Deze waterwonderlanden die voor jouw beschikbaar zijn om te ontdekken, zijn werkelijk ongerept en grotendeels nog onontgonnen. Tijdens deze tochten zie je steile wanden uitgebreid bedekt met gezonde koraal- en sponzekolonies, terwijl de ondiepe plateaus worden overspoeld door prachtige voorbeelden van Elkhorn-, Staghorn- en Pillar-koraalgemeenschappen.

Eén dag is niet genoeg

Als je op vakantie bent op Curaçao, wil je er natuurlijk het beste van maken. En wil je liever geld besparen terwijl je dat doet? Daarom biedt Ocean Encounters meerdaagse duikarrangementen aan die kunnen worden aangepast en gecombineerd met je verblijf bij LionsDive Beach Resort.

Elke dag heeft Ocean Encounters gegarandeerd vertrek voor twee ochtendduiken langs de beste duikplekken van de zuidkust en een middagduik met één tank plus dagelijkse snorkeltrips. Haal het meeste uit jouw vakantie en doe mee met Ocean Encounters op hun kenmerkende trips of een van hun speciale trips naar Klein Curaçao of Mushroom Forest!

Snorkelen in plaats van duiken

Nog niet klaar of geïnteresseerd om te gaan duiken op Curaçao? Geen probleem, Ocean Encounters biedt activiteiten zoals snorkeltrips, boottochten en zelfs privécharters, waaronder snorkelen of zwemmen op beroemde locaties zoals de Curaçao Tugboat en de historische Director's Bay.

Misschien wil je je vakantie niet doorbrengen met leren duiken, maar ben je wel geïnteresseerd om een keer een duik te ervaren? In dat geval biedt Ocean Encounters instapprogramma's zoals

Discover Scuba Diving of een dolfijnduik voor niet-duikers die misschien precies bij jou passen!

Laten we nu eens kijken naar de LionsDive Top 10 duik- en snorkelkeuzes voor Curaçao