background image

Our Top Priority - Our Guests & Staff: COVID-19 information

LionsDive Beach Resort Curaçao - al 31 jaar een economische drijfveer

Halverwege de jaren tachtig, na de devaluatie van de Venezolaanse Bolivar en het vertrek van de Shell Oil Company, verkeerde Curaçao in crisis en worstelde de Curaçao Lions Club met de vraag hoe zij als serviceclub een positieve bijdrage konden leveren aan de economie van het eiland.

De Curaçao Lions Club begon een plan te ontwikkelen dat zich richtte op toerisme waarbij de natuurlijke economische voordelen de gemeenschap zouden stimuleren door middel van werkgelegenheid. In 1986 werd de visie van Jacques Marin 'Koki' van Eps, lid van de Curaçao Lions Club, werkelijkheid toen de bouw van het Lions Dive Hotel and Marina in de wijk Bapor Kibra op Curaçao begon. De bouw van het oorspronkelijke hotel met 72 kamers nam 2 jaar in beslag en het hotel werd officieel geopend in mei 1989. Er lag een focus op de markt voor recreatief duiken vanwege de nabijheid van het ongelooflijke huisrif dat nu bekend staat als de Stella Maris.

LionsDive 1989 - Curacao

In 2005 hebben de familie Vogels en hun team van medewerkers het hotel uitgebreid van 72 naar 102 kamers en zes suites met twee slaapkamers toegevoegd. In oktober 2008 heeft LionsDive het sportieve imago van het hotel verder versterkt met de komst van een trainingsbad van 50 meter bij de nieuwe appartementen en suites van LionsDive. Met deze uitbreiding kreeg het hotel een zeer verdiende 4 sterren plus status.

LionsDive Beach Resort Curaçao is oorspronkelijk opgericht op basis van de principes "voor de gemeenschap, om de gemeenschap ten goede te komen en met een missie om de economie van het eiland te stimuleren, werkgelegenheid te creëren en terug te geven aan degenen in de gemeenschap die dit het meest nodig hebben," zegt Will Vogels.

Vanaf het allereerste begin in 1989 heeft het LionsDive Beach Resort altijd accommodaties aangeboden die de filosofie 'de natuurlijke plek om te verblijven' omarmen, en tot op heden streeft het naar de hoogste normen in duurzaamheid die in hun “Groene Missie” worden onderstreept door maatregelen zoals waterbesparing, energiebesparing en afvalbeheersing (inclusief recycling en afvalwater).

LionsDive blijft de lokale gemeenschap centraal stellen in hun wervingsbeleid. Dat is erop gericht zoveel mogelijk lokale werknemers in dienst te nemen en hen onderwijs en training te bieden om een geweldige carrière in de horeca te starten. Het resort ondersteunt ook diverse projecten voor lokale scholen, sporters, dierenwelzijnsorganisaties en natuurbeschermingsorganisaties zoals Coral Restoration Curaçao. Zo ondersteunt LionsDive duurzaam toerisme. Gasten worden aangemoedigd om het eiland te ontdekken en lokale bedrijven te ondersteunen.

Vanaf 2016 heeft LionsDive Beach Resort het Greenkidz-project ondersteund, dat lokale schoolkinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar aanmoedigt om zorg te dragen voor het milieu en om verantwoordelijkheid te nemen voor hun huis en schoolomgeving, zodat ze actief bijdragen aan een groener, schoner en gezonder Curaçao, al vanaf jonge leeftijd.

Tegenwoordig is LionsDive Beach Resort de ideale plek in het Caribisch gebied waar je sport, wellness en ontspanning kunt combineren tijdens je Curaçaose vakantie. Met opties die variëren van het 50 meter lange sportzwembad, een volledig uitgeruste fitnessruimte, het rustige en schaduwrijke zandstrand of het verkennen van de ongelooflijke onderwaterwereld met Ocean Encounters, de on-site duikoperator, is LionsDive Beach Resort perfect voor iedereen.

LionsDive 2020 - Curacao

Maar, de ideale vakantie zou niet compleet zijn als je jezelf niet kunt uitleven in heerlijke culinaire hoogstandjes en happy hours tijdens ongelooflijke zonsondergangen, toch? Bij LionsDive is ontbijt, lunch of diner verkrijgbaar in het informele Hemingway Beach Bar and Restaurant, waar je heerlijk kan eten met je voeten in het zand. Bij Piazza bij het 50 meter sportzwembad geniet je van heerlijke Italiaanse gerechten. Wil je jezelf verwennen met een elegante avond, ga dan naar het veelgeprezen Nemo Restaurant. Om de ultieme strandvibe te ervaren, moet je echt naar Chill Beach Bar & Grill. Hier moet je zijn voor heerlijke barbecuegerechten en koude drankjes om een mooie zonovergoten dag op het strand af te sluiten. In het weekend ontmoet je hier de vriendelijke lokale bevolking , geniet je van livemuziek en natuurlijk de beroemde lokale "happy hours".

"De oorspronkelijke visie van "Koki "was perfect en we zijn er trots op zijn visie op de economie van Curaçao te blijven versterken, omdat de toeristenindustrie steeds belangrijker is geworden voor de welvaart en het welzijn van ons eiland," zegt Will.

Terugkijkend op wat er is bereikt, zegt Katja Vogels met grote tevredenheid: “Het concept van LionsDive Beach Resort is nu erg solide. Ik denk dat we nu bijna op het punt zijn waar we willen zijn qua grootte, onze warme en vriendelijke Caribische gastvrijheid en de geweldige service die onze eerste prioriteit is. Maar het is belangrijk dat we de kwaliteit van ons product blijven verfijnen en nooit iets als vanzelfsprekend beschouwen. De beste complimenten zijn als onze gasten ons vertellen dat het hier nog mooier is dan op de foto's en dat is het beste bewijs dat we op de goede weg zijn. De toekomst met al zijn uitdagingen ziet er rooskleurig uit voor LionsDive Beach Resort."